Fül-orr-gégészeti vizsgálatok

A fül orr gégészeti vizsgálat menete

A fül orr gégészeti vizsgálat során a jelen panaszok mellett sokszor fontos kikérdezni az előzményeket, korábbi betegségeket, azt hogy milyen vizsgálatok történtek, milyen gyógyszeres vagy egyéb terápia volt. A panaszok elég gyakoriak, ezért fontos mielőbb fül orr gégész szakorvoshoz fordulni.

 

online időpontfoglalás

Nézze meg a rövid videónkat a fül-orr- gégészetI alapvizsgálatról.

 

 

Fül-orr-gégészeti vizsgálatok

 

FÜLVIZSGÁLAT:

fül-orr-gégészet vizsgálatainak egyik eszközeA fülkagyló és a mögöttes régió megtekintése után megfelelő méretű fültölcsérrel áttekintjük a külső hallójáratot és a dobhártyát. Amennyiben ezt akadályozza a fülzsír vagy egyéb pl. gyulladásos váladék akkor előbb ki kell tisztítani a hallójáratot. Ez történhet fülmosással, de szívóval is.

mikroszkópos fülvizsgálat a fül-orr-gégészeten

Ha szabad szemmel nem egyértelmű a helyzet akkor mikroszkóppal sokkal biztosabban ítélhető meg a status. A dobüreg állapotának megítélését segíti a tympanometria mely a dobüregi nyomásviszonyokról ad felvilágosítást.

fülvizsgálat

fülmosás a fül-orr-gégészeten

Fülmosás

 


ORRVIZSGÁLAT:

Orrtükörrel orrtükör vizsgáljuk  az  orrüregeket, az orrsövényt orrkagylókat ezek elváltozásait és a nyálkahártya eltéréseit. Szükség esetén a váladékot leszívjuk vagy tenyésztés céljából mintát veszünk belőle. Orrmelléküreg gyulladás gyanúnál ultrahang vizsgálatot végzünk. Illetve a pontosabb diagnózishoz szükség lehet endoszkópos vizsgálatra, ez végezhető merev vagy flexibilis eszközzel érzéstelenítés után. Így jól láthatóvá tehető az orrgarati régió,a fülkürt szájadéka és az orrmandula.

orrvizsgálat fül orr gégészet, fül-orr-gégészeti vizsgálatok

.

.


ORRMELLÉKÜREG VIZSGÁLAT:

Orrmelléküreg vizsgálat fül-orr-gégészet

ORR ENDOSZKÓPOS VIZSGÁLAT

Endoszkópos vizsgálat fül-orr-gégészeten

.


GARATVIZSGÁLAT:

A szájüreg, nyelv, Resize of IMG_5575nyelvalatti régió,torokképletek, torokmandulák vizsgálata nyelvlapoccal történik. Az orrmandulát kis tükörrel tekinthetjük meg. Figyeljük a nyálkahártya esetleges elváltozásait és váladék mintát vehetünk tenyésztés céljára. Ez történhet góckérdés tisztázására, elhúzódó gyulladásoknál vagy műtétek előtt.

garatvizsgálat

.

.

.


GÉGEVIZSGÁLAT:

Resize of IMG_5581Vizsgálata egy kör alakú megmelegített nyeles tükörrel történik úgy, hogy a szájpadlás hátsó részéhez támasztjuk miközben a nyelvet egy gézlappal fogva óvatosan előrehúzzuk. Mindeközben a betegnek szájon át kell levegőt venni, lihegni. Így áttekinthető az algarat, a nyelvgyök, a gégefedő, a hangszalagok és a légcső bevezető szakasza.

Előfordul, hogy a túl erős garatreflex nehezíti a vizsgálatot, ilyenkor Lidocain sprayvel lehet érzésteleníteni, ami betegnek és orvosnak is megkönnyíti a vizsgálatot.

gégevizsgálat fül-orr-gégészet

.


NYAKVIZSGÁLAT:

 fül-orr-gégészetLegvégül a nyak áttapintása történik a regionális nyirokcsomók a nyálmirigyek és pajzsmirigy megítélése céljából.

A diagnózis felállítása után megbeszéljük a gyógyszeres és egyéb kezelést, a további teendőket, vizsgálatokat, kontroll szükségességét. Szükség lehet még hallásvizsgálatra /audiológia/ szédülés esetén otoneurológiai vizsgálatra, hangképzési problémánál foniátriara,esetleg allergológiai vizsgálatra, laborra. Ezeket az alapvizsgálat nem tartalmazza.

 

Online időpontfoglalás fül orr gégészeti vizsgálatra

ONLINE IDŐPONT FOGLALÁS

Bejelentkezés a fül-orr-gégészeti vizsgálatra: 06 1 308-8670 vagy a 06 30 577-0771 telefonszámokon.

 

Fül orr gégészet árak megtekintéséhez nézze meg árlistánkat.

A vizsgálatokra a környező településekről is várjuk pácienseinket:

Budakeszi, Solymár, Nagykovácsi, Pilisvörösvár

 

Vissza a fül-orr-gégészet nyitó oldalára.