Komplementer kezelések

Inhalációs kezelés/Aerosol/
Bioptron lámpa

Az “orrmosás” kezelés első lépcsőjében hideg párásítás történik fiziológiás sóoldattal. (10 perc)  Ezt követi a Bioptron lámpázás,  (8 perc) majd a köznyelvben “pröccölés”-ként szereplő eljárás, mely Arthur W. Proetz washingtoni fül-orr-gégész professzor nevéhez fűződik.

Egyéni érzékenység alapján van aki nagyon jól  tolerálja, aki meg nem annál keresünk más alternatívát. Magyarországon a szakrendelők zsúfoltsága miatt nincs idő olyan eljárásra melyet a TB nem is támogat. A hatékonyság mellett szól, hogy a patikában kapható különböző orrmosó készülékekkel kapcsolatban történtek pozitív vizsgálatok, pl allergiásoknál is javasolják ezeket a készülékeket. A só miatt van egy gyulladáscsökkentő hatása, a  víz pedig kimossa a polleneket a nyálkahártyáról.

aerosol terápia

 

Proetz kezelés alatt a páciens hanyatt fekszik kissé hátralógatott fejjel. Az egyik orrnyíláson keresztül fiziológiás sóoldatot csepegtetünk az orrüregbe, amelyet az ürülő váladékkal együtt a másik orrnyíláson keresztül szívunk vissza egy tompa végű szívóval. Az orrnyílások cserélgetésével addig öblögetünk amíg a víz teljesen tiszta nem lesz. Ez általában 5-10 perc. Javasolt akut és krónikus nátha ill. orrmelléküreggyulladás, elhúzódó légúti betegségek, gyakori felső légúti hurutok, krónikus orrmandula-gyulladás, tartós köhögés hátterében álló sinu-bronchiális szindróma esetén. Nem szabad akut lázas betegség, gennyes középfülgyulladás, rosszindulatú orr-garatelváltozások valamint koponyasérülés után, 1 év alatt és fejlődési rendellenesség esetén alkalmazni.
Az,hogy hány kezelés szükséges egyénileg változó. Amennyiben azt látjuk,hogy nincs javulás műtétet javaslunk.

Proetz kezelés

Fül orr gégészet sorban állás nélkül

Kérjen időpontot a +36 30 5770771 telefonszámon!