Homeopátia

Homeopátia

Ez a gyógyítási rendszer a hasonlóság elvére épül és szabályosan törzskönyvezett gyógyszereket használ, melyek patikában kaphatók, bárki számára elérhetők. Külföldön sok kórházban is alkalmazzák, adják a betegeknek.

Több olyan betegség is van amire a nyugati orvoslás nem tud gyógyszert de homeopátiás kezelés létezik rá.Ilyen pl. a mononucleosis ami homeopátiával gyorsabban gyógyul. A homeopátia nem kémiai, hanem fizikai alapon működik és ha mégsem bizonyult hatásosnak valószínüleg a szerválasztás nem volt megfelelő. Óriási előnye,hogy nincs komolyabb mellékhatása és egyénre szabott terápia mely a szervezet öngyógyító mechanizmusait aktiválja.

Rendelőnkben elsősorban a fül-orr-gégészeti kórképek homeopátiás terápiájával foglalkozunk. Akut betegségnél egy vizsgálat alatt adunk homeopátiás javaslatot, de krónikus betegségnél összetettebb közel egy órás kikérdezésre is szükség van az alkati kezelés meghatározásához (pl. allergiánál) Ezenkívül nagyon jól kezelhetők homeopátiával a hangulati zavarok, szorongás, bánat, testvérféltékenység, gyerekkori alvászavarok, hiperaktivitás stb.